tt ads

Hai semua. Post kali ni nak share tentang cara-cara nak buat duit melalui survey dengan percuma. Tanpa modal. Tak perlu keluar duit sesen pun. Jadi try lah. Tak rugi mencuba. Dengan cara ni, boleh dapat RM 100-1000 sebulan jika ada rezeki dan rajin.

 

Cara nak buat duit dengan survey ni senang je. Isi maklumat kita dengan betul, dan bila ada survey, kita jawab la. Panjang survey 5-30minit. Biasanya lagi lama masa diambil untuk kita jawab lagi banyak kita dapat. Selesai jawab survey, kita akan diberi points. Points tu boleh tebus duit, vouchers dll. Tapi pastikan buka akaun paypal ye kalau nak redeem duit. Sila klik di sini untuk tengok tutorial buka akaun paypal.

 

Soalan tak susah pun. Semua berkaitan dengan apa yang berlaku dalam kehidupan seharian kita. Contohnya, pakai kereta apa, nak beli kereta apa, seronok tak tengok iklan MacDonald dll.

 

Senang memang senang. Tapi pastikan jika dah daftar, update profile bagi lengkap. Lepat tu, sepanjang jawab survey jangan menipu ye. Sebab kadang2 ada soalan trik. Kalau tipu, tak akan dapat point. Lepas tu, ikut terma dan syarat. Kalau survey benarkan orang lain jawabkan, baru boleh. Okay.

 

Antara portal jawab survey yang korang boleh join:

 

1. Viewfruit

 

 

Ni favourite survey portal admin. Jawab soalan selalunya singkat. Nak redeem duit cepat sebab senang dapat point. Ni jumlah point dan nilai duit yang boleh kita tebus. Nilai USD ok.

 

 

Untuk register, klik sini.

 

 

2. iPanelOnline

 

 

Untuk survey ni, boleh redeem duit tapi nilai dah siap tulis dalam Ringgit Malaysia.

 

 

Untuk register, klik sini.

 

 

3. AIP Online Survey

 

Survey ni pulak tak boleh redeem duit. Boleh redeem vouchers dan topup je. Alamat rumah waktu isi form tu bagi betul. Sebab nanti dia akan pos vouchers tu kat rumah kita.

 

 

Untuk register, klik sini.

 

 

4. Clixsense

 

 

Lagi satu tempat nak buat survey ialah ClixSense. Clixsense ni website GPT (Get Paid to). Bermakna website ni bayar apa yang kita buat. Tengok iklan, download apps, jawab survey, dll, semua dibayar. Peluang nak buat duit lagi banyak kat sini. Tapi memang kalau nak dapat duit banyak dan withdraw cepat, jawab survey dan download apps adalah antara kerja yang lumayan ClixSense ni bayar.

 

 

Nampak tak menu bar yang atas sekali tu. Dekat situ, kita pilih view ads kalau nak tengok iklan, surveys kalau nak jawab survey, Offers kalau nak download apps atau buat segala offers lain yang available, Tasks kalau nak siapkan tugasan yang disediakan dan Clixgrid untuk cabutan bertuah. Payout minima ialah $10.

 

P/s: Update info, sila daftar transferwise untuk payout di clixsense. Paypal dan payza dah tak boleh guna untuk withdraw.

 

Untuk register, klik sini.

 

 

5. Toluna Malaysia

 

Survey portal yang menarik. Macam survey2 dekat atas, tapi sangat unik. Ada tempat untuk pungutan suara. Dan feature yang akan datang, boleh uji produk. Seronok tau. Mata ganjaran boleh ditukar dengan duit paypal, baucar aeon, baucer giant dan lain2.

 

Click sini untuk register.

 

Ada banyak lagi portal survey yang lain. Tapi yang admin list ni, ni yang admin percaya dan pernah payout tanpa masalah. Kalau berminat nak jawab survey lebih banyak, boleh search tapi pastikan legit ok.

 

Sekiranya ada pertanyaan @ cadangan, sila post di forum atau contact admin melalui admin@ebuatduit.online

tt ads

One comment

  • Farra
    Farra
    Reply

    Saya tak fahamla..dah try tp tak qualify…kenapa ye..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>