tt ads

Kali ni, admin nak share cara-cara mudah buat duit dengan bitcoin. Sebelum tu, jom kita tengok apa itu bitcoin.

 

 

Secara ringkasnya, Bitcoin ni matawang emas digital yang tidak dimiliki oleh mana-mana negara, syarikat, atau individu. Berbeza dengan duit kertas, Bitcoin tidak boleh dicetak tetapi hanya boleh dilombong. Macam lombong emas, tetapi Bitcoin ni kita tak lombong secara fizikal, tetapi digital.

 

Kebaikan menggunakan Bitcoin pulak.

  1. Tidak perlu melakukan transaksi melalui bank
  2. Pemindahan wang dengan orang dari negara lain dapat dilakukan dengan pantas
  3. Tiada maklumat peribadi perlu didedahkan kepada penjual

 

Bitcoin ni dulu harganya tersangatlah rendah. Tetapi sekarang dah mencecah ribuan ringgit untuk 1 Bitcoin. Setiap tahun, harganya mesti meningkat. Jadi, kita kenalah rebut peluang simpan Bitcoin ni dan jadikan sebagai pelaburan yang lumayan.

 

Step kumpul dan laburkan Bitcoin secara percuma:

 

1. Sebelum kumpul bitcoin, pastikan buka wallet untuk simpan Bitcoin, Dogecoin dan Litecoin di block.io. Wallet ni untuk kegunaan general.

 

2. Daftar dan kumpul bitcoin secara percuma dengan mengunjungi Faucet dibawah:

 

P/s: Jangan lupa cari referral. Dengan referral, 0.5btc setiap bulan, setiap minggu adalah tidak mustahil. Dan ini merupakan income pasif. Jadi, kalau nak income besar dengan bitcoin, kena cari referral.

 

FreeBitcoin

 

 

Dekat freebitcoin ni, boleh collect bitcoin percuma setiap sejam. Dan setiap kali kita kumpul, akan dapat reward points.

 

 

Reward points yang terkumpul boleh ditukarkan kepada bitcoin atau hadiah di bawah. Tapi admin galakkan tukar kepada BTC Bonus yang 1000% untuk dapatkan lagi banyak Bitcoin.

 

Yang electronics tak digalakkan sebab nanti kena tanggung sendiri stamp duty dan kos postage. Kalau nak dapat banyak reward points, claim bitcoin pada hari minggu.

 

 

 

 

Kalau korang register di freebitcoin guna page ni, admin akan bagi bitcoin percuma dekat korang setiap minggu mengikut jumlah kutipan Bitcoin mingguan.

 

 

Yang paling best, korang boleh dapat 4.08% interest per year (sehari dalam 0.011%) dengan hanya mengekalkan 0.003 btc dalam akaun freebitco.in. So, kepada sesiapa yang nak pasif, ni platform sesuai.

 

And rakan2 yang cari referral, setiap hari akan dapat 25% comission daripada amaun interest referral. Double pasif.

 

Feature terbaru website ni lagi satu ialah korang boleh mine bitcoin guna laptop/smartphone/apa-apa peranti korang. Just buka website dan run mining. Menarik kan? Jadi jom register. Untuk register, klik sini.

 

MoonBitcoin

 

 

Ini faucet favourite admin. Sebab apa? Korang boleh kumpul setiap 5 minit atau ikut masa korang suka. Amaun Bitcoin ni akan jadi makin banyak kalau makin lama tak kumpul.

 

Berbeza dengan faucet lain, amaun Bitcoin yang korang boleh claim tak berubah. Dan yang paling best, amaun yang korang boleh claim tu boleh digandakan sehingga 300% setiap kali claim.

 

Syarat dia mudah. Setiap hari kena claim sekurang-kurangnya sekali. Amaun akan digandakan 1%  setiap sehari kita claim dengan berturut-turut. Maksima boleh digandakan sehingga 100%.

 

Kemudian, kalau ajak kawan claim Bitcoin dekat sini, kita akan dapat 1% gandaan dari jumlah Bitcoin yang kita claim sekiranya kawan kita aktif @ claim Bitcoin tersebut dalam tempoh 3 hari sebelum. Maksimum gandaan sehingga 100%.

 

Dan setiap kali kita claim, kita akan dapat bonus misteri iaitu gandaan Bitcoin daripada 1%-100%. Jadi total gandaan maksimum claim yang kita boleh dapat ialah 300%.

 

Dan untuk bab referral tadi, kita akan dapat 50% commission seumur hidup daripada jumlah yang referral kita claim.

 

MoonBitcoin ada 4 websites serupa tetapi untuk claim wang digital yang berlainan iaitu MoonLitecoinMoonDogecoin, MoonBCH dan MoonDashcoin.  Boleh daftar pada keempat-empat website dan claim. Klik Banner di bawah untuk register.

 

 

 

 

http://moonbitcoin.cash/coin/468x60.gif

 

 

Sebelum terlupa, daftar jugak di https://coinpot.co. Sebab korang boleh claim coin2 korang dekat sini on the spot. Dan yang paling best, korang boleh tukar coin2 korang kepada coin2 lain secara percuma. Contoh nak tukar bitcoin kepada dashcoin. Percuma sahaja.

 

3. Laburkan bitcoin yang korang dapat menggunakan platform-platform di bawah untuk gandakan bitcoin korang dengan lebih banyak:

 

 

Bitbond – Modal minima Usd 2

 

Mula melabur sekarang.

 

Untuk join, klik sini. Untuk info lanjut, klik sini.

 

4. Alternatif lain? Jika anda penjual produk digital atau website programmer, daftar di Bitify dan terima komisyen jualan melalui Bitcoin dan Litecoin. Daftar dengan klik di sini.

 

Dah kumpul banyak bitcoin? Atau cryptocoin yang lain? Jom check page di sini untuk lihat di mana bitcoin boleh digunakan.

tt ads

5 comments

  • Faris
    Faris
    Reply

    min, dh dftar dh. Bila blh dpt reward drpd freebitcoin?

  • make money online
    make money online
    Reply

    Ok. Reward? Yang share coins ke refferal ke? Nanti bila dah masuk waktu payout, akan dapat. Saya dah set supaya auto deduct dan share. Rasanya hari ni dalam beberapa jam lagi.

  • NNOsman
    NNOsman
    Reply

    Bagus info nya !

  • Metalcharisma
    Metalcharisma
    Reply

    menarik..

  • AFFENDI TAN
    AFFENDI TAN
    Reply

    da dftar ap sy prlu buat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>