Korang pernah nampak tak iklan2 kat kereta uber, grab, teksi dan bas? Ada macam2 iklan kan?

 

Korang tau tak dengan hanya tampal iklan tu, dorang dapat banyak duit? Yup. Senang2 je dorang dapat duit. Tampal iklan dekat kereta. Lepas tu bawak gi kerja, dating dll. Tup2 hujung bulan duit masuk dalam bank.

 

 

Buat duit sekarang mudah sangat. Bukan teksi dan bas je boleh tampal iklan. Kereta persendirian kita pun boleh.

 

Sangat mudah. Korang register je dengan moola. Klik sini ok. (  ML118006 – Belanja admin dengan masukkan kod ni dekat kod referral ok)

 

Lepas tu tengok2 la iklan apa yang korang berrminat nak tampal. (Kadang2 takde langsung so kena sabar la menunggu). Dah pilih, tampal sticker and poof… Korang dah bersedia dah nak tunggu duit turun dari langit.

 

Have fun memandu sambil buat duit.

 

Daftar sekarang dan jangan lupa kod referral admin ok:

 

https://www.moola.com.my/

 

Apa hobi atau benda yang korang suka buat waktu masa lapang?

 

Memasak? Menulis cerita? Try make-up berlainan? Shopping? Makan angin?

 

Haaa… Semua org ada hobi berlainan. Tapi tau tak korang boleh buat duit sambil bersuka ria?

 

Korang masak, makan sendiri dengan family tapi dapat duit? Korang beli novel, baca buku, dapat duit. Korang buat apa2 pun boleh dapat duit.

 

Caranya mudah je. Korang rakam atau tulis dan post di youtube dan blog. Lepas tu letak lah iklan ke apa ke. Mudah kan. Setiap orang tengok tutorial, atau apa2 yang korang buat, korang dapat duit. Dan ini pasif. Buat sekali, orang akan tengok banyak kali, korang yang untung. Dah lah x payah keluar modal.

 

 

Apa yang perlu korang buat kalau nak dapat duit dari youtube atau blog ni?


1. Tentukan apa yang korang nak kongsi dengan bakal viewers. Boleh kongsi tips kehidupan, nak tunjuk cara memasak, cara makeup, lokasi holiday, kongsi novel best2, nak mengajar apa2 subjek atau apa-apalah yang sesuai.

 

2. Dah fikir dah? Sekarang korang tetapkan korang nak buat content dalam bentuk video, tulisan atau kedua-duanya sekali.

 

3. Youtube:

 

Untuk Video, daftar youtube. Buat channel sendiri. Upload video dan content menarik.

 

Cari viewers banyak2, sekurang-kurangnya 10,000 (share lah di blog, facebook, twitter, instagram, dll utk dpt byk viewers dgn cepat).

 

Dah cukup 10,000 viewers, boleh start buat duit dah. Daftar Youtube Partner Programme.

 

Daftar adsense akaun. Pilih jenis iklan dan mohon google untuk review. Tadaaaa. Dah siap dah. Dah boleh kutip duit dah tiap2 bulan tau.

 

Selain adsense, korang boleh letak iklan affiliate link dekat video description tu. Amazon ke, Q0010 ke, apa2 lah. Kreatif k.

 

4. Blog

 

Untuk blog,  korang boleh buat iklan guna adFly. Register je kat sini dan ikut arahan dia untuk letak iklan adFly.

 

Ada yang tanya boleh guna adsense jugak? Boleh je. Kalau dekat blogger ada earning kan? Boleh klik situ dan ada tutorial. Tapi adsense untuk blog leceh. Macam2 syarat. Jadi bertabahlah sikit. Admin galakkan korang cuba daftar adsense kalau boleh sebab lumayan tau komisyen.

 

Boleh jugak promote produk sendiri, dropship, atau affiliate link lain. Boleh jugak buat sewa tapak iklan dan lain2.

 

Mudah kan? Sapa kata susah nak buat duit online. Yang penting usaha dan tak mudah mengalah. Ok.